O nama

.

Decanijsku tišinu, prazninu koja je parala duše crnobarske, prekinula je dečja graja. Uspavana i zaboravljena “Jelica” ponovo živi, okupljeni oko lika Jankovog romana “Hajduk Stanko”, krenuli smo u nezaustavljiv pohod očuvanja Mačvanske narodne tradicije.

Vodeni čestitošću lika Jelice Sević, preneli smo našoj deci prave vrednosti i rezultati nisu izostali.

KUD “Jelica” osnovan je u martu 2015-te godine, za kratko vreme prerastao je iz obične folklorne grupe u vodeće društvo u Mačvi. Već prve godine postojanja uspesi se nižu, nama najznačajniji uspeh i ujedno vetar u ledja bila je pobeda i osvojeno PRVO mesto na “Mačvanskoj smotri folklora”u Banovom Polju, potom dve godine za redom priznanje za najbolji KUD iz Srbije na “Medunarodnoj smotri folklora” u Zvorniku.

Organizovali smo nekoliko humanitarnih koncerata, nastupali u tv emisijama kako u Srbiji, tako i u Republici Srpskoj. Kao kruna našega rada,u protekloj 2018-toj godini dolazi i priznanje “Kulturno-prosvetne zajednice Srbije”, selo Crna Bara i KUD “Jelica”proglašeni su za jedno od tri najuspešnija u Srbiji, u kategoriji sela do 2000 stanovnika. Nastavljamo u istom ritmu, putujemo, družimo se, rado primamo goste a sve u duhu naše mačvanske tradicije. “Stankova Jelica živi i živeće sve dok bude Crne Bare i Crnobaraca, s'pokraj Drine,  s`pokraj vode brze, s`pokraj Save, s`pokraj vode mutne”…