KUD Jelica Crna Bara

Godišnji koncert КUD-a „Jelica” Crna Bara

Dom kulture  Crna Bara 04. 01. 2020, godišnji koncert КUD-a „Jelica”, 5 godina od osnivanja Kulturno umetničkog društva КUD-a „Jelica”.

Na koncertu su učestvovali prijatelji ansambla, FA „ Đido“ iz Bogatića, КUD „Mačvanka“ Кlenje,  КUD „ Milić od Mačve“ Belotić, КUD „Bisernica“ Dublje, ANPI „Dukat“ Badovinci, instrumental na harmonici Aleksandara Kovacević, vokalni solista Mina Djukić i etno grupa, sestre Trifunović.

Video sa manifestacije. Skraćen koncert a ispod prtvog skraćenon koncerta su nastupi još nekih.

Detaljniji video sadržaj >>>>

KUD Jelica Crna Bara - www.macva.info

KUD Jelica Crna Bara – gostovanje na BN Televiziji (2)

Kulturno umetničko društvo “Jelica” Crna Bara na gostovanju po drugi put u toku 12 meseci u godini, ovaj put je snimnjene 2 Tv emisije.

U prilogu je foto video zapis Kulturno umetničko društvo “Jelica” Crna Bara.

 

Kud Jelica Crna Bara - Sabor pesme i lepote Srbije

FA Djido – KUD Jelica – Sabor Pesme i Lepote Srbije

Sabor pesme i lepote Srbije, Knićanin, 24. maj. 2019.

Sabor pesme i lepote Srbije KUD Jelica
Ovu svetkovinu srpske narodne pesme i lepote devojaka i mladića u narodnoj nošnji organizovali su Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Udruženje kulturnih stvaralaca Srbije Zavičaj. Pokrovitelj sabora umetnosti je grad Zrenjanin.
KUD „Jelica“, predstavljali su:
Par: Nikola Jurišić i Marija Ljubinković (nošnja Kobišnica)
pojedinačno: Marija Ljubinković
pevanje: Suzana Jurišić (nošnja Prizren)
FA Djido predstavljali su:
Predrag-Pedja Moravčević i Adrijana Maletić.
Pevanje: Mina Djukić
Za najlepšu devojku u narodnoj nošnji po misljenju stručnog žirija publike proglašena je naša Marija Ljubinković, najlepša devojka u narodnoj nošnji bila je Adrijana Maletić, naša bogatinka a kao najlepši par proglašeni su opet naši djidovci Predrag-Pedja Moravčević i Adrijana Maletić.

Detaljnija foto galerija na linku>>>

„Raspevano proleće“ FA Djido iz Bogatića i KUD Jelica iz Crne Bare 2019

FA Djido iz Bogatića i KUD Jelica iz Crne Bare u gostima kod Kulturno umetničkog drustva „Frula“ Lipnički šor na manifestaciji Međunarodni festival dečjeg folklora „Raspevano proleće“ 17-18. 05. 2019.

Zabeleižili smo defile učesnika kod OŠ „Sveti Sava“ do doma kulture u Lipničkom Šoru kod Loznice gde otvoren je  Međunarodni festival dečjeg folklora „Raspevano proleće“.
Nekoliko stotina mladih igrača se predstavilo spletovima igara i narodnih pesama i na zajedničkom koncertu u Banji Koviljači, program će biti nastavljen u subotu u Loznici ispred Vukovog doma kulture na šetalištu u Ulici Jovan Cvijića. Video material je nastao iz potrebe da se zebeleži FA Djido iz Bogatića i KUD Jelica iz Crne Bare.

Humanitarni Koncert – KUD Jelica Iz Crne Bare

U prepunoj sali Doma kulture u Crnoj Bari, Кulturno-umetničko društvo „Jelica“ sa prijateljima održalo je humanitarni kocert. Deo atmosfere sa koncerta Kud-a „Jelica“ u video zapisu.

Učesnici koncetra; Кulturno-umetničko društvo „Jelica“, Pevačka grupa KUD Jelica , Pesnik i pisac Slobodanka Ognjnović, instrumental na harmonici Aleksandar Kovačević, ANIP Dukat Badovinci i KUD Bisernica iz Dublja.

KUD „Jelica“ Iz Crne Bare, Najbolji Folklorni Ansambl Iz Srbije.

21-i Festival dječijeg folklora Srpske, KUD „Jelica“ iz Crne Bare, Srbija, proglašen za najbolji folklorni ansambl iz Srbije. Festival folklora sportska dvorana Zvornik 02 jun 2018. 

Na Festivalu je učestvovalo oko 500 dece iz KUD-ova, školskih sekcija folklora, vokalni i istrumentalni solisti iz Republike Srpske i Srbije.

Organizator Festivala je Zvornička SPKD „Prosvjeta“,  pokrovitelj grad Zvornička SPKD „Prosvjeta“.

KUD „Jelica“ iz Crne Bare, Srbija, proglašeno je za najbolji folklorni ansambl iz Srbije.

KUD „Dvorovi“ iz Bijeljine osvojilo je prvo mjesto na 21. Festivalu dječijeg folklora Republike Srpske

Drugo mesto pripalo je Srpskom kulturno-umetničkom društvu SKUD „Prosvjeta“ iz Brčkog, dok treće dele KUD „Most“ iz Bratunca i KUD „Boksit“ iz Milića.

Manifestaciju ispratili  foto i video materijalom  zabeležili članovi udruženja gradjana Miloš  S Milojević iz Crne Bare ( u pripremi i video zapis ).

Folklori ansanbl KUD „Jelica“ iz Crne Bare ima ubedljivo najlošiju opremu  na svim nastupima a osvaja prva mesta….

(više…)